Βιογραφικό

Η Μίτση Λαούση είναι διπλωματούχος καθηγήτρια χορού, χορογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια της ομώνυμης Σχολής Χορού, που λειτουργεί από το 1993 στο Βόλο.

Σπούδασε και απέκτησε δίπλωμα καθηγήτριας χορού στην αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της κ. Σόφης Κατσούλη και είναι κάτοχος των Διπλωμάτων Teaching Diploma του κλασικού χορού της Royal Academy of Dancing του Λονδίνου και του Associate Diploma του μοντέρνου χορού της Imperial Society of Teachers of Dancing.

Χορογράφησε το 2008 για το Δημοτικό Περιφερειακό θέατρο Βόλου τη θεατρική παράσταση “Το όνειρο του Ιάσονα”, βασισμένη στους μύθους της Αργοναυτικής Εκστρατείας, τις παραστάσεις “Ματαμπίμπα”, Χριστουγεννιάτικο Μιούζικαλ του Μουσικού Σχολείου Βόλου και τις “Ρίμες & Στίχους Ελεύθερους”, Γυναίκα: Ο Κύκλος της ζωής” (Βραδιά αφιερωμένη στις Βολιώτισσες ποιήτριες σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και το Δήμο Ιωλκού).

Το 2005 η Σχολή Χορού συμμετείχε στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου Βόλου, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ.Δημήτρη Μαραγκόπουλο, με την παράσταση “Κάρμεν” (σε συνεργασία με το χοροθέατρο Duente.)

To 2004 έλαβε μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την παράσταση “Παράδοση με μέλλον” σε συνεργασία με τον Όμιλο Ερευνών Πηλίου.

Από το 1993 έως το 2014 έχει διοργανώσει 13 παραστάσεις χορού στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας και στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής "Μια χορογραφία χωρίς τον χορευτή", "Στο φως των κεριών", “Ο χορός καλά κρατεί”, “Όταν ο χορός ερωτεύθηκε τη μουσική”, “Ο Βόλος όπως παλιά”, “Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες”, “Mary Poppins”, “Ο Μαγικός κόσμος των κινούμενων σχεδίων”, “4 εποχές”, “Χρώματα και σώματα” κ.α. καθώς και δύο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Επίσης η σχολή χορού έλαβε μέρος στα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας “Mama mia” στη Νταμούχαρη Πηλίου (2007), συνεργάστηκε με την Εστία Θεάτρου Ερινέως με αποσπάσματα από τον “Προμηθέα Δεσμώτη” (1996), ενώ έχει λάβει μέρος στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις - Κύκλος Θεοξένια (Πορταριάς).

Με την πορεία των χρόνων ένα ευρύτερο κοινό του Βόλου παρακολουθεί σταθερά τις εκδηλώσεις της σχολής.
Με τα έσοδα δύο παραστάσεων να δίνονται για φιλανθρωπικό σκοπό στα ιδρύματα “Φλόγα” και “Άσπρες Πεταλούδες”.
Επιπλέον, η Σχολή Χορού “Μίτση Λαούδη” έχει εξασφαλίσει σε μαθήτρια υποτροφία στην Κρατική Σχολή Χορού του Παρισίου και στη Σχολή Χορού του Μωρίς Μπεζάρ της Λωζάνης, βραβεία και διακρίσεις σε μαθήτριες -ες σε πανελλήνιους διαγωνισμούς χορού, ενώ επαγγελματική κατεύθυνση έχουν ακολουθήσει μαθητές της σχολής, οι οποίοι σήμερα εργάζονται και δημιουργούν στην τέχνη του χορού.

Είναι μέλος των:

Αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού ΦΕΚ 2430/Β/28-12-07.

Royal Academy of Dance