Τμήματα

 

 

 
 
Royal Academy of Dance

Κλασικός χορός - Συστήματα διδασκαλίας R.A.D. (Royal Academy of Dance) & Vaganova
Στη σχολή μας εφαρμόζουμε το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Αγγλικό Σύστημα Διδασκαλίας της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού (Royal Academy of Dance). Η εκπαίδευση ξεκινάει από 3,5 ετών και άνω και απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια. Διδάσκονται οι ερασιτεχνικές βαθμίδες Pre-Primary έως Grade 8 και οι ανώτερες βαθμίδες Intermediate Foundation έως και Advanced 2 στα τμήματα επαγγελματικής κατεύθυνσης. Είναι η καλύτερη και πιο ασφαλής μέθοδος για να μάθει κάποιος να χορεύει σωστά κλασικό χορό, καθώς περιλαμβάνει character (θεατρικοποιημένους χορούς από διάφορες χώρες), ελεύθερη κίνηση (free movement) και χορό στις μύτες (pointes).
Επίσης διδάσκεται το Ρωσικό σύστημα Vaganova όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες χορεύουν ρόλους από το κλασικό ρεπερτόριο.
Λειτουργούν τμήματα προετοιμασίας εισαγωγικών εξετάσεων για σπουδές σε Επαγγελματικές Σχολές Χορού προς απόκτηση πτυχίου
διδασκαλίας καθηγητών χορού, αναγνωρισμένο από το κράτος. 

 

Jazz, Μοντέρνος χορός - Σύστημα Διδασκαλίας I.S.T.D. (Imperial Society of Teachers of Dancing)
Διδάσκουμε μοντέρνο χορό με την μέθοδο διδασκαλίας του παγκοσμίως αναγνωρισμένου σύστηματος I.S.T.D., που εκπαιδεύει μαθητές και μαθήτριες στις νέες ερασιτεχνικές βαθμίδες Primary, Grade 1 έως Grade 6 και στις ανώτερες βαθμίδες Intermediate Foundation έως Advanced 2. Απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες. Λειτουργούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων μαθητών.

 

Σύγχρονος χορός - Τεχνικές Διδασκαλίας ERIC HAWKINS-JOSE LIMON
Ο σύγχρονος χορός απευθύνεται σε ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους.
Διδάσκουμε τα συστήματα Eric Hawkins, Jose Limon και δημιουργούμε χορογραφίες που τις παρουσιάζουμε στις χορευτικές παραστάσεις της σχολής. 

 

Ρυθμική & Μουσικοκινητική Αγωγή - Τμήματα Προσχολικής Αγωγής
Για τα παιδιά από 3,5 έως 5 ετών λειτουργούν τμήματα ρυθμικής και μουσικοκινητικής αγωγής βασισμένα στην ύλη διδασκαλίας της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (Pre-School Dance Curriculum), όπου τα παιδιά μαθαίνουν με ασφάλεια τις βασικές αρχές του χορού και μέσα από ιστορίες μπαλέτου αναπτύσσουν τη φαντασία τους και την αγάπη τους για το μπαλέτο.

 

Bοdy Conditioning - Τμήματα ενηλίκων
Το μάθημα της καλής φυσικής κατάστασης - body conditioning, δίνει στο σώμα δύναμη και ευλυγισία και αποτρέπει τους τραυματισμούς. Το μάθημα είναι διαμορφωμένο μέσα από μια σειρά επιλεγμένων ασκήσεων από μαθήματα κλασικού και μοντέρνου χορού, τεχνικές Bare a Terre & Pilates και ασκήσεις αναπνοής. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη εκγύμναση.