Project Description

Εμείς

Η Μίτση Λαούδη είναι καθηγήτρια χορού, χορογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια της ομώνυμης Σχολής Χορού, που λειτουργεί από το 1993 στο Βόλο.

Απέκτησε δίπλωμα καθηγήτριας χορού στην αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της κ. Σόφης Κατσούλη και είναι κάτοχος των Διπλωμάτων Teaching Diploma του κλασικού χορού της Royal Academy of Dancing του Λονδίνου και του Associate Diploma του μοντέρνου χορού της Imperial Society of Teachers of Dancing. Οι συμμετοχές της σχολής, οι προσωπικές συνεργασίες αλλά και η δημιουργία παραστάσεων αναπτύσουν την πλούσια εμπειρία και τα απαραίτητα βήματα για την εξέλιξη της.

Με την πορεία των χρόνων ένα ευρύ κοινό παρακολουθεί σταθερά το έργο της. Παραστάσεις, με τα έσοδά τους, ενίσχυσαν τον φιλανθρωπικό σκοπό ιδρυμάτων της πόλης του Βόλου. Η Σχολή Χορού “Μίτση Λαούδη” έχει εξασφαλίσει υποτροφίες, βραβεία και διακρίσεις σε μαθήτριες -ες σε πανελλήνιους διαγωνισμούς χορού αλλά και σε σχολές του Εξωτερικού, ενώ επαγγελματική κατεύθυνση έχουν ακολουθήσει μαθητές της σχολής, οι οποίοι σήμερα εργάζονται και δημιουργούν στην τέχνη του χορού.

Είναι μέλος του: ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.)

Αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού ΦΕΚ 2430/Β/28-12-0

Η Iωάννα Λαγού σπούδασε Κλασσικό και Σύγχρονο Χορό στην Ανώτερη Σχολή Χορού του Δήμου Λάρισας και είναι Διπλωματούχος Καθηγήτρια Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού. Υπήρξε Σολίστ του Θεσσαλικού Μπαλέτου σε διάφορες παραστάσεις όπως Giselle, Don Quixote, Carmen κ.α. στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πάρει μέρος σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς χορού και έχει διακριθεί μεταξύ άλλων με χρυσό μετάλλιο στον Εθνικό Διαγωνισμό Χορού της ΕΟΠΕΧ στην Αθήνα και με ασημένιο μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό Rieti Danza Festival στη Ρώμη. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κάννες, Λουξεμβούργο, Βάρνα κ.α.) Από το 2000 διδάσκει κλασσικό και σύγχρονο χορό σε πανελληνίου κύρους σχολές χορού στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Βέροια και στα Τρίκαλα. Είναι ιδιοκτήτρια σχόλης χορού που εδρεύει στη Λάρισα.

Άννα Μεγαλοοικονόμου γέννηθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Άννα Πέτροβα- Μάρω Μαρμαρινού» το 2018 και κάτοχος διπλώματος διδασκαλίας του Progressing Ballet Technique (P.B.T.). Έχει εκπαιδευτεί μεταξύ άλλων και με το σύστημα RAD της Royal Academy of Dance του Λονδίνου αποκτώντας χορευτικά διπλώματα έως και το Level 3 Certificate in Dance: Advanced 2. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια Χοροθεραπείας και Ειδικής αγωγής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σεμινάρια «Barre Astie» με τον Alain Astie. Από το 2017 διδάσκει σε ερασιτεχνικές σχολές χορού σε Αθήνα και Βόλο. Ως χορεύτρια συμμετείχε στην παιδική παράσταση ″Ο μικρός Amadeus – το παιδί θαύμα″ στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά και στο Θέατρο Μαρία Κάλλας (Λυρική Σκηνή). Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις χορού στην Αθήνα με χορογράφους όπως τον Renato Zanela (πρώην διευθυντή Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής), Ιρίνα Ακριώτη–Κολιουμπάκινα (Ballet mistress της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) μεταξύ άλλων, και έχει χορέψει στο Athens Video Dance Project Festival. Ως χορογράφος έχει πάρει μέρος σε Φεστιβάλ Χορού Κλασσικής, Νεοκλασσικής και Σύγχρονης χορογραφίας όπως το R.A.D. Ballet Festival και το B.C.C. Fest.

Ο Δημόκριτος Σηφάκης γεννήθηκε το 1984 στα Χανιά. Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΑΤΕΙ Πάτρας και χορό στην επαγγελματική σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την σχολή της Δέσποινας Γρηγοριάδου από όπου και αποφοίτησε.

Έχει συνεργαστεί με τους Κατερίνα Ευαγγελάτου, Αποστολία Παπαδαμάκη, Chet Walker, Σοφία Σπυράτου, Τζένη Αργυρίου κ.α. Είναι μέλος της ομάδας χορού Αερίτες της Πατρίσιας Απέργη από το 2009 κι έχει συμμετάσχει σε όλες τις παραγωγές της ομάδας.

Ως χορευτής έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ χορού (Aerowaves, Modul Dance Festival, Fool Moon Dance Festival, Kalamata International Festival, Biennale De La Danse, Lyon, φεστιβάλ Αθήνων και Επιδαύρου κ.α.) και έχει χορέψει σε πολλά θέατρα της Ελλάδας και της Ευρώπης ( Εθνικό Θέατρο, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, The Place – London, Hellerau – Dresden, Centre National De La Danse – Paris κ.α).

Ως καθηγητής σύγχρονου χορού έχει διδάξει σε ερασιτεχνικές σχολές και studio χορού στην Αθήνα και στα Χανιά και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού ¨Άννα Πετροβα¨ , είναι ένας από τους καθηγητές του εκπαιδευτικού προγράμματος Dancing to connect της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε δημόσια σχολεία της χώρας και έχει δώσει σεμινάρια σύγχρονου χορού ως μέλος της ομάδας Αερίτες στο Dancehouse της Δρέσδης, στο Dancehouse του Δουβλίνου και στο Dancehouse του Μπέρμινχαμ. Απο το 2016 ειναι ειδικός καθηγητής και μέλος της επιτροπής στις εισαγωγικ’ες εξετάσεις Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών του Υπουργείου Πολιτισμού.