Project Description

Εμείς

welcomeimage

Η Μίτση Λαούδη είναι καθηγήτρια χορού, χορογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια της ομώνυμης Σχολής Χορού, που λειτουργεί από το 1993 στο Βόλο.

Απέκτησε δίπλωμα καθηγήτριας χορού στην αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της κ. Σόφης Κατσούλη και είναι κάτοχος των Διπλωμάτων Teaching Diploma του κλασικού χορού της Royal Academy of Dancing του Λονδίνου και του Associate Diploma του μοντέρνου χορού της Imperial Society of Teachers of Dancing. Οι συμμετοχές της σχολής, οι προσωπικές συνεργασίες αλλά και η δημιουργία παραστάσεων αναπτύσουν την πλούσια εμπειρία και τα απαραίτητα βήματα για την εξέλιξη της.

Με την πορεία των χρόνων ένα ευρύ κοινό παρακολουθεί σταθερά το έργο της. Παραστάσεις, με τα έσοδά τους, ενίσχυσαν τον φιλανθρωπικό σκοπό ιδρυμάτων της πόλης του Βόλου. Η Σχολή Χορού “Μίτση Λαούδη” έχει εξασφαλίσει υποτροφίες, βραβεία και διακρίσεις σε μαθήτριες -ες σε πανελλήνιους διαγωνισμούς χορού αλλά και σε σχολές του Εξωτερικού, ενώ επαγγελματική κατεύθυνση έχουν ακολουθήσει μαθητές της σχολής, οι οποίοι σήμερα εργάζονται και δημιουργούν στην τέχνη του χορού.

Είναι μέλος του: ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.)

Αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού ΦΕΚ 2430/Β/28-12-0

Η Iωάννα Λαγού σπούδασε Κλασσικό και Σύγχρονο Χορό στην Ανώτερη Σχολή Χορού του Δήμου Λάρισας και είναι Διπλωματούχος Καθηγήτρια Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού. Υπήρξε Σολίστ του Θεσσαλικού Μπαλέτου σε διάφορες παραστάσεις όπως Giselle, Don Quixote, Carmen κ.α. στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πάρει μέρος σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς χορού και έχει διακριθεί μεταξύ άλλων με χρυσό μετάλλιο στον Εθνικό Διαγωνισμό Χορού της ΕΟΠΕΧ στην Αθήνα και με ασημένιο μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό Rieti Danza Festival στη Ρώμη. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κάννες, Λουξεμβούργο, Βάρνα κ.α.) Από το 2000 διδάσκει κλασσικό και σύγχρονο χορό σε πανελληνίου κύρους σχολές χορού στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Βέροια και στα Τρίκαλα. Είναι ιδιοκτήτρια σχόλης χορού που εδρεύει στη Λάρισα.

Ο Δημόκριτος Σηφάκης γεννήθηκε το 1984 στα Χανιά. Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΑΤΕΙ Πάτρας και χορό στην επαγγελματική σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την σχολή της Δέσποινας Γρηγοριάδου από όπου και αποφοίτησε.

Έχει συνεργαστεί με τους Κατερίνα Ευαγγελάτου, Αποστολία Παπαδαμάκη, Chet Walker, Σοφία Σπυράτου, Τζένη Αργυρίου κ.α. Είναι μέλος της ομάδας χορού Αερίτες της Πατρίσιας Απέργη από το 2009 κι έχει συμμετάσχει σε όλες τις παραγωγές της ομάδας.

Ως χορευτής έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ χορού (Aerowaves, Modul Dance Festival, Fool Moon Dance Festival, Kalamata International Festival, Biennale De La Danse, Lyon, φεστιβάλ Αθήνων και Επιδαύρου κ.α.) και έχει χορέψει σε πολλά θέατρα της Ελλάδας και της Ευρώπης ( Εθνικό Θέατρο, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, The Place – London, Hellerau – Dresden, Centre National De La Danse – Paris κ.α).

Ως καθηγητής σύγχρονου χορού έχει διδάξει σε ερασιτεχνικές σχολές και studio χορού στην Αθήνα και στα Χανιά και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού ¨Άννα Πετροβα¨ , είναι ένας από τους καθηγητές του εκπαιδευτικού προγράμματος Dancing to connect της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε δημόσια σχολεία της χώρας και έχει δώσει σεμινάρια σύγχρονου χορού ως μέλος της ομάδας Αερίτες στο Dancehouse της Δρέσδης, στο Dancehouse του Δουβλίνου και στο Dancehouse του Μπέρμινχαμ. Απο το 2016 ειναι ειδικός καθηγητής και μέλος της επιτροπής στις εισαγωγικ’ες εξετάσεις Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών του Υπουργείου Πολιτισμού.

H Tania Miltenova γεννήθηκε στη Βουλγαρία και σπούδασε χορό στην Ακαδημία «Vaganova» της Αγίας Πετρούπολης και στην Εθνική Μουσική Ακαδημία “Pantcho Vladigerov στη Σόφια με ειδικότητα στην «Παιδαγωγική του Χορού και Χορογραφία». Χόρεψε ως soloist επί σειρά ετών στην Εθνική Όπερα της Σόφιας υπό την καθοδήγηση διάσημων χορογράφων, όπως οι M. Liepa, P. Lacotte, Y. Grigorovich, P. Lukanov, I. Kulpakova, N. Spicina. Ανάμεσα σε πλήθος ρόλων που έχει ερμηνεύσει ως soloist, ξεχωρίζουν η «Λίμνη των Κύκνων» με τη Sylvie Guillem, «Giselle» με την Evelyn Hart, «Ωραία Κοιμωμένη» με το Maris Liepa κ.α.. Έχει διαγωνιστεί σε πολλούς Διεθνείς Διαγωνισμούς (Τζάκσον – ΗΠΑ, Βάρνα – Βουλγαρία, Μόσχα – Ρωσία), κι έχει βραβευτεί στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Από το 1990 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Έχει χορέψει με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κι έχει διδάξει σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές στην Αθήνα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με πολλές Σχολές Χορού και πραγματοποιεί σεμινάρια κλασσικού μπαλέτου και ρεπερτορίου στην Κύπρο, τη Βουλγαρία και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Έχει συμμετάσχει με τις μαθήτριές της σε πολλούς Διεθνείς Διαγωνισμούς χορού στην Ελλάδα, της Κύπρο, την Αγία Πετρούπολη και το Βερολίνο και έχει βραβευτεί ως Coach. Έχει χορογραφήσει Ελληνικές και Κυπριακές θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές, όπως στο «Σατιρικό Θέατρο» της Κύπρου, το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, το Δημοτικό και Περιφερειακό Θέατρο της Λάρισας, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κ.α. Τα τελευταία χρόνια ανεβάζει δικές της παραστάσεις κλασσικού ρεπερτορίου. Από το 2016 διδάσκει ως βασική δασκάλα κλασσικού μπαλέτου και ρεπερτορίου στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χ. Μανταφούνη.

Αρχικη